tiistai 12. kesäkuuta 2012

Pakurikääpä

Pakurista ei kuulemma tule mitään erityistä väriä ihanan värisestä liemestä huolimatta. Minusta tämä kullan-keltaruskea on silti kaunis. Laitan pikkuvyyhden aurinkoon koehaalistumaan ja kerron myöhemmin kuinka kävi. Liotin puolentoista kilon kääpää pari viikkoa sadevesitilkassa ja jossain vaiheessa laitoin tuon vyyhden sinne myös, se kävi siis vahingossa läpi kolme keittoakin.... Ph oli alkujaan 4, muuttelen sitä ja lisäilen kenties alunaa (ja viinikiveä?) vai mitä mieltä olette - käytänkö lipeää? Ei huvittaisi - sitäpaitsi sade turmeli koivuntuhkaläjäni, sen josta piti keitellä lipeää!

2 kommenttia:

  1. Kyllä pakurista lähtee hyvää väriä. Sain viime kesänä suunnilleen tuollaista kuin sinä ja joitakin vuosia sitten minulla oli tosi vahva pakuri liemi, niin silloin tuli vieläkin voimakkaampaa keltaista.

    VastaaPoista
  2. Laitoin loppuliemeen likoamaan silkkihuivin, siellä on jo maannut tovin. Mietoin missä vaiheessa muistan siirtää koko hösselin kattilaan ja lämmittää, muistanenko edes... ja laitanko alunaa (joka on muuten nyt vihdoin loppu!) vai mitä teen. Aika näyttää, kiireetön värjäri :)

    VastaaPoista