perjantai 9. syyskuuta 2011

Sinipuu

Oi onnea, kun löysin tämän ihanan ihmepuun! Iitin värikeskuksesta mukaan kaappaamani lastupussi lunasti kaikki lupaukset.Liotin lastuja lähdevedessä kolme päivää ennen tositoimiin ryhtymistä. Kuvassa tosin jo langatkin kyydissä, mutta tarkoituksena näyttää mikä mainio väri! Melko etsimättä mieleen tulee kaikenmaailman noidankattilat...Aluksi värjäsin harmaata Virtain villaa ja valkeaa Nallea molempia 100g. 200g sinipuuta (hups kun laitoin vahingossa kaikki!) ja ohjeen mukaiset 60g alunaa (määrää hieman ihmettelin kyllä) mutta soodaa en halunnut laittaa aluksi lainkaan joten peehoo keikkui siellä ykkösen tietämillä. Miten lienee valonkesto ym. tämän johdosta, mutta väristä tuli tosi kaunis punavioletti.Toiseen erään en lisäillyt muuta kuin soodaa sen verran että ph nousi 7 hujakoille. Tuloksena sinisempi vaalea violetti, lankana ohutta valkoista Nallea.Vasemmalla kuvassa loppuliemiin heitetty pieni vyyhti alunperin keltaista (pietaryrtti) lankaa, kokeilin millainen harmaa siitä syntyy. Ja kun oikein vielä tiristin, sain tehtyä myös kuminauhaa. Ja selityksenkin sain: liikaa soodaa holahti siinä tiimellyksessä kun minä kehno ravistelin sitä pussia kattilan päällä ja se lopsahti. Mutta ei hätää, se oli vain 20g vyyhti jonka olinkin valmis uhraamaan tieteelle... (ei nyt ihan Myytinmurtajat-meinikiä, mutta melkein. Terassilla lisäksi porisee tinaliuska suolahapossa... älkää kysykö mitään... emme valmistele pommia emmekä intialaista kosmetiikkaa, sen verran voin Miehen touhuista kertoa.)

2 kommenttia:

  1. Ja sitten tulee tämä Mervi joka kertoo että sinipuulanka haalistuu kyllä auringossa ja huuhtele langat tosi hyvin, muuten sitä väriä irtoaa ihan hitosti käsiin ja otsaan ja lautanauhaan ja... riippuen ihan siitä mihin lankasi käytät :)terveisin entinen sinikäsi
    Sinipuulla saa ihania värejä yhtä kaikki!

    VastaaPoista
  2. Juu huuhtelin järvessä melkein kolme tuntia: veneen perässä köydessä kiinni :) Mutta huomasin kyllä että lähtee paljon väriä ja varmasti haalistuukin. Mutta hetken ihanuus on sen väärti :P Teen noista itselleni ensin, katon miten käyttäytyvät.

    VastaaPoista